OBS! Lånad mail!

Jag blir så oerhört fascinerad av annonsörerna på Blocket.

Prisbilden på elektronik är inte alls svår att hålla koll på idag, med tjänster som Prisjakt och Pricerunner. Ändå ser jag hur många begär mer än dagens lägsta nypris, bara för att de själva gjorde en dålig affär vid inköpet, eller för att priserna på elektronik sänks i takt med att uppgraderingar av produkten rullas ut. De kommer att bli förvånade över de ”skambud” som fås, om någon ens hör av sig.

En annan kategori är de som säger sig ha ”lånad mail”. Finns det verkligen någon som 2012 inte lyckats skaffa en egen mailadress, åtminstone någon född efter 1970? Speciellt är det, av språkbruket i dessa annonser att döma, de yngre som använder sig av ”lånad mail”.

En tredje är de som tror sig sitta på superprodukten. De skriver bara ”fantastisk TV” eller liknande i rubriken. Antingen är det då en gammal produkt (som var just ”fantastisk” 2002) eller också är de inte särskilt kräsna (vilket syns på att produkten fått 4/10 i betyg på Prisjakt).

Så finns det några som har hittat Prisjakt och helt sonika kopierat ALLT som står om den produkten, istället för att bara skriva ut modellnamnet och göra en kort sammanfattning av de huvudsakliga finesserna.

Stavfelsnissarna ska jag inte klanka ner på för hårt, då en del säkert lider av sin dyslexi, men ibland är det svårt att läsa en annons på 150 ord, där alla står i en enda mening, utan stora bokstäver eller interpunktion.

Det har funnits stunder då jag undrat om det skulle finnas en marknad för hjälp med Blocket-annonser, men jag inser snabbt att dessa människor inte är medvetna om hur deras annonser uppfattas, så det är ingen idé.

2 comments

  1. roger skriver:

    Hej,

    Jag har också tänkt på det här med ”lånad mail”. Jag har sett det på blocket i flera år men har inte kommit fram till vad det betyder. Jag har för mig att man måste bekräfta en annons via mail för att få den inlagd och då funkar det väl inte att man använder en kompis e-mail-adress. Det enda jag kan komma på är att de inte tänker svara på svar via e-mail.

    • Fredrik skriver:

      Ja, antingen har de det som ursäkt för att slippa få mailsvar, eller också har de suttit hemma hos någon kompis och knåpat ihop annonsen. Om man betalar med kort behövs ingen bekräftelse för att den ska läggas in. Om man däremot betalar med telefon så behöver man annonsens nummer för att kunna betala, vilket skickas via mail till den adress man uppgett. Skumt är det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *