Fascinerande Blocket

Jag tycker att det är lika intressant och samtidigt irriterande varje gång som jag annonserar på Blocket. Denna gång har jag bestämt mig för att avyttra mitt paket med systemkamera, 4 objektiv och blixt för i runda slängar 15 000 kronor. I min värld borde det sortera bort – hur jag ska jag uttrycka detta politiskt korrekt – slöddret.

Men naturligtvis fungerar det precis tvärtom. Massor av diverse sorgliga typer, som erbjuder en bråkdel av det priset och tror att jag är lika desperat efter pengar som de är efter att göra det perfekta klippet – och kunna sälja det vidare med vinst. Nypris är runt 25 000 kronor idag och jag vill bara ge någon annan chansen att använda de prylar jag för tillfället har tröttnat på. Vill jag ha en systemkamera så köper jag det när jag vill i framtiden, när prestandan uppgraderats tillräckligt för att vara intressant. Idag räcker min Nikon P510 med 42x zoom för mina enkla fotografiska expeditioner eller min Olympus XZ-1 för mer konstnärligt foto.

Automatgenererade mejl dyker också upp, t.ex. det från ”Mary” som undrar om kameran finns kvar och om jag kan skicka priset. Det är bara ett trick för att jag ska avslöja min privata mejladress och vips är den såld till ett mindre nogräknat marknadsföringsnätverk. Det funkar säkert på 95 % av befolkningen – men inte på mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *