Min mobilhistorik

Jag hittade en tråd på ett forum där det diskuterades vilka mobiltelefoner man haft under årens lopp. Det fick mig att göra en egen lista.

Alcatel HC 800 var den första, 1997. Batteritiden ungefär som min nuvarande telefon, dvs. en dag.

 

 

Nummer 2 var Siemens C25. Jag gillade det smidiga formatet. Batteritid på över en vecka.

 

 

Den 3:e blev klassiska Nokia 3310, som har snudd på ikonstatus. Upp mot 10 dagar batteritid och sammansatta SMS!

 

 

Nummer 4 var också en Nokia, 3510i. Den ligger just nu på laddning och ska lekas med om en stund.

 

 

Nummer 5 var en riktigt trevlig Samsung SGH E700. Flipp-flopp! VGA-kamera och kul display på framsidan.

 

 

Den 6:e blev en väldigt kort bekantskap. Siemens S65 var ett totalt tekniskt fiasko. Tur att jag hade kvar min gamla Samsung och Nokia 3510i.

 

 

Den 7:e var då ett högteknologiskt under. Nokia N85 hade en bra 5 MP-kamera med riktigt fin (Carl Zeiss) optik, spelsystemet N-gage, musikspelare och gick hyfsat att surfa på. Batteritiden var också helt ok, med uppemot en vecka mellan laddningarna.

 

 

Lur nummer 8 var en iPhone 3GS! Efter en oangenäm bekantskap med iTunes gav jag upp Apple.

 

 

Min 9:e telefon höll på att göra mig ilsken på HTC för all framtid. Trots att HTC Hero lovordades av tekniknördar, föll den mig aldrig i smaken. Navigeringskulan sög och skärmens touch var hur seg och oprecis som helst.

 

 

Den 10:e luren lyckades inte heller övertyga mig, trots sina fantastiska finesser, eller kanske just tack vare dem. Visst, den kunde fungera som en Linuxterminal och programmeras hur som helst. Skärmen hade fin grafik, men svarade inte som den skulle. Alltid svårt att träffa rätt på de olika ytorna och menyer fanns det hur många nivåer av som helst.

 

 

 

Så var vi framme vid den 11:e, om jag lyckats komma ihåg alla. HTC Desire gav mig precis det jag sökte! Lättskött, svarade exakt på beröringen och hade Android! Härligt att kunna ta med sig Spotify.

 

 

Min 12:e telefon hade jag kvar tills för någon månad sedan. HTC Sensation var en fortsättning på det framgångskoncept som jag tyckte att Desire lyckats med. Allt var bara så mycket mer. Tyngden gav en lyxkänsla i sig, som jag faktiskt saknar i min nuvarande bärbara minidator:

 

 

Nummer 13. HTC One X. Kameran har blivit bättre, men har ändå långt kvar till de enklaste kompaktkamerorna. Processorn är supersnabb. Apparna laddas ner och installeras sekundsnabbt. Men hur i helsicke kan man ha ett fast monterat batteri?! Och var är möjligheten att ha ett minneskort?! Nog för att ca 25 GB minne räcker ett tag och ytterligare 25 GB minne i ”molnet” på Dropbox erbjuds gratis, men ändå. Men jag är nöjd, förutom den usla batteritid som dagens flesta smarta telefoner erbjuder. Därför köpte jag denna:

 

 

Detta portabla extrabatteri från New Trent köpte jag på brittiska Amazon. 7000 mAh ger flera fulla laddningar till min mobil (som har ett 1800 mAh-batteri). Detta för ca 350 kr inklusive frakt! Den är ungefär lika stor till ytan som min mobil, men lite tjockare och väger runt 300 gram. Helt okej att ha i jackfickan.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *