A-kassan: En byråkrati utan dess like!

Stackars, stackars den som är arbetslös. Och då menar jag inte bara tristessen och känslan av att inte vara önskad av samhället. Nej, till råga på allt ska man trassla sig igenom den byråkratiska labyrint som A-kassan har byggt.

Jag tjänade ca. 600 kronor efter skatt på min lilla festliga bisyssla förra året. Jag kunde säkert ha farit runt och hjälpt folk med hemelektronik svart, men jag valde ”det rätta” alternativet: Att registrera en firma, skaffa F-skattebevis och momsregistrera mig. Just for the fun of it!

Nu får jag bittert lida konsekvenserna av detta, då jag bombarderas av Unionens A-kassa med blanketter hit och dit. För 600 spänn! Jag kan tillägga att jag gick minus första året. Dessutom fick jag tillbaka min ansökan om A-kassa, för jag hade missat att kryssa i ”nej”-rutan på frågan om jag fått avgångsvederlag. Är det svårt att ringa och fråga? Varför ska jag ange mitt telefonnummer om de inte använder det? Nej, istället ska de skicka ut nya blanketter. Sedan ska jag fylla i och skicka tillbaka. Porto åt båda håll. Miljöbelastning för transporten. Jag har skickat fler brev på en vecka till dem än vad jag normalt gör på ett år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *