Är mångsidighet en nackdel?

I denna intressanta period i mitt liv, när jag söker nytt jobb, kan jag inte låta bli att undra just detta: Är min mångsidighet en nackdel?

Jag har hela livet hittat nya intressen och ”snöat in” på dessa i perioder, vilket fått till följd att jag under dessa epoker i livet blivit specialist på dessa intressen. Det har varit schack, hifi, styrketräning, näringslära, hälsokost och datorer. Hälsokost var visserligen ett jobb, men intressant ändå.

De senaste drygt 8 åren av min yrkesbana på SAKAB och avfallsbranschen ligger för nära i tid för att jag ska kunna få ett bra perspektiv, men det jag vet är att jag ska ha ett mera utåtriktad jobb, med kunden direkt framför mig, än vad jag hade på slutet.

När jag nu sitter här och skickar in ansökningar till mina potentiella framtida arbetsgivare gäller det att framhäva den eller de egenskaper som kan leda till att jag får just det jobbet, utan att det låter för skrytsamt eller för nedtonat och falskt blygsamt.

Ibland får jag undertrycka ett ”äntligen!” eller ett ”tjohoo!” när jag ser de jobb som jag verkligen skulle kunna tänka mig. Projekt skulle vara en bra arbetsform för mig. Då blir det kort, intensivt och högt tempo. Jag hinner inte bli uttråkad.

Det jag skulle komma fram till i och med detta är att jag har en rätt så brokig yrkesbakgrund och även utbildning, men det hänger ihop med att jag är intresserad av så mycket! Skulle du som arbetsgivare bli förvirrad av detta?

Försäljning direkt mot kund skulle också fungera. Då är kunderna en del av omväxlingen. Stamkunder är också roligt, men då är jag inne på den mer sociala biten med kundvård. Den gränsar till en alternativ yrkesbana som jobbcoach. Att ge stöd, utforma strategier, öka motivationen och analysera personligheter skulle jag kunna bli bra på.

Om jag valt utbildning idag skulle jag kunnat tänka mig något i stil med psykolog, beteendevetare eller kurator. Då jag inte vill lägga mer pengar på studielån är det nog bara jobbcoach som jag kan bli.

Kent sjunger att ”det finns små trick som får folk att ge dig mer än du är värd”. Jag skulle vilja lära mig dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *