Archive for augusti 2021

Höjden av oförskämdhet

Skrattar högt åt den sjukt oförskämda och otacksamma människa som jag har oturen att vara god man för. Snart ska kommunens förvaltningsavdelning ta över, eftersom ingen privatperson vill ta detta ärende.

Ett sms kom nyss, där personen skriver att det är hemskt att de ska behöva ta sms-lån för att klara hyran denna månad.

Personen hade fram tills nyss ca 25 000 kronor i månaden efter skatt och en hyra på under 5000. Dessutom lånade personen drygt 250 000 kronor fördelat på säkert ett 50-tal snabblån på ett år. Att då inte ha pengar kvar (lönen denna månad var 31 000 kronor plus snabblån på 28 000 kronor) är helt vansinnigt. Hur kan man sedan skylla på mig, för att jag inte har gjort något?!

Ja, fundera länge innan ni blir god man för någon.

Otacksamt att vara god man

Jag har haft det tvivelaktiga nöjet att försöka hjälpa en person med ekonomi och annat i livet. Ja, inte bara en, utan jag har haft ett dussin uppdrag de senaste 10 åren. Just det här fallet blir extra frustrerande, eftersom hela samhället verkar motverka det jag försöker åstadkomma.

Personen är enligt två väldigt flyktiga läkarbesök fullt mentalt frisk, så några förutsättningar för ett förvaltarskap finns inte enligt Tingsrätten, trots snabblån på en kvarts miljon på mindre än ett år. Personen gick på särskola och har tidigare diagnos med lätt begåvningsnedsättning.

Sambon har suttit av 7 straff på rättspsyk de 20 senaste åren och kommer aldrig någonsin att bidra ett dugg till samhället.

Personen sitter och hittar på lögner om mig under pågående förhandling om förvaltarskap i Tingsrätten. Påstår att jag kallat hen och hens sambo för psykfall och att deras ofödda barn ska omhändertagas av socialtjänsten.

Jag brukar normalt inte umgås med den här typen av folk. Det är tjuvar, knarkare, allmänt lågintelligenta och utåtagerande människor. Att få en löjligt liten summa per år för att utstå så här mycket förolämpningar och dessutom bli kallad lögnare och opålitlig är verkligen inte värt det.

Anledningen till att kommunerna fortsätter med arvoderade frivilligarbetare är att det skulle kosta dem miljarder om anställda skulle ta över dessa uppgifter.